Financieel

Hoe u het meeste uit uw eerste salaris kunt halen

Die eerste baan krijgen na de universiteit of de middelbare school is een heel opwindend, maar toch stressvol evenement. Je wordt waarschijnlijk overweldigd door veel nieuwe uitdagingen, kansen en verplichtingen. En je hebt waarschijnlijk veel vragen. Een van de grootste nieuwe uitdagingen is wellicht het beheer van geld en persoonlijke financiën.

Inzicht in uw salaris

Met je eerste betaalde baan, een echt salaris en de overgang naar een postdoctoraal leven, zul je merken dat je nieuwe verantwoordelijkheden en financiële overwegingen hebt.

Het kan lijken alsof uw salaris verdwijnt zodra het op uw bankrekening verschijnt, waardoor dit een goed moment is om te leren hoe u uw geld verstandig kunt beheren, zowel voor nu als voor uw toekomst.

Controleer uw loonstrookje op het volgende:

  • Lonen voor de periode die uw jaarlijkse vergoeding nauwkeurig weerspiegelt
  • Uw federale inkomstenbelastingheffing, omdat als u alleenstaand bent en u te veel inhoudt, u de IRS in wezen een gratis lening van uw geld geeft totdat u een belastingaangifte indient om het terug te krijgen.

Controleer het aantal emissierechten dat u op uw W-4 kunt claimen met behulp van de inhoudingscalculator . In het ideale geval zou u net genoeg geld moeten inhouden op uw loon om uw belastingen te dekken, zodat u geen restitutie verschuldigd bent of krijgt.

Bekijk alle aanvullende inhoudingen die u hebt gekozen om te hebben afgesloten, zoals bijdragen aan een 401 (k) -plan of gezondheidsplan, bijvoorbeeld.

Maak een budget

Als je vóór deze nieuwe baan op school zat, waren je financiën waarschijnlijk relatief eenvoudig. Je had waarschijnlijk wat basisrekeningen en hulpprogramma’s om te betalen en je opleiding is mogelijk gefinancierd door externe bronnen of studieleningen . Maar nu u uw leven begint in de beroepsbevolking en alles wat daarbij komt kijken, kan uw cashflowbehoefte aanzienlijk veranderen.

Zodra u een idee heeft van hoeveel uw salaris zal zijn na inkomsten en loonbelasting, bepaalt u wat uw uitgaven zijn door uw situatie te onderzoeken. Let op hoeveel huur u elke maand betaalt, of u van plan bent om binnenkort naar een mooiere plek te verhuizen en mogelijk geld te sparen om een ​​auto te kopen .

Merk ook op hoe lang het duurt voordat u moet beginnen met het terugbetalen van de studieleningen, en bedenk hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand op uw leningen te betalen. Deze items spelen een belangrijke rol bij het bepalen waar uw geld naartoe moet.

Een budget aanmaken kan in een paar simpele stappen. Het is belangrijk dat u dit bestedingsplan zo snel mogelijk opstelt, zodat u later niet in financiële problemen komt. U kunt een budgetsjabloon gebruiken om de zaken te versnellen en aan te passen om eventuele aanvullende categorieën in uw persoonlijke budget op te nemen.

Het gebruik van een budgetteringsapp is een manier om het proces gemakkelijker te maken. Budgetteringsapps kunnen rechtstreeks linken naar uw betaalrekening en / of creditcardrekeningen en automatisch transactiegegevens downloaden. Vervolgens kunt u via de app uw uitgaven volgen, budgetuitgaven categoriseren, besparingsdoelen instellen en in één oogopslag zien hoeveel geld u beschikbaar heeft.

Pak je schuld aan

Met uw nieuwe inkomstenbron is het een perfect moment om serieus te worden over het terugbetalen van uw schuld . Als u creditcards heeft, bent u misschien gewend geraakt om alleen de minimale betaling elke maand te betalen, maar het is tijd om die minimale betalingsgewoonte zo snel mogelijk te doorbreken en het bedrag dat u aan rente betaalt te verminderen.

Minimale betalingen kunnen uw terugbetaling uitstellen tot 10 jaar of langer, wat honderden of duizenden rente kost. Maak er een prioriteit van om de terugbetaling van creditcardschulden met een hoge rente te versnellen.

leningen afhandelen

Als je studieleningen hebt, heb je over het algemeen drie tot zes maanden na afstuderen voordat de betalingen moeten beginnen. Gebruik deze respijtperiode om de betalingen te plannen voordat ze beginnen. Ontdek hoeveel de minimale betaling zal zijn en bereken deze nu in uw budget.

Hoe sneller u deze leningen afbetaalt, hoe minder het u in de loop van de tijd rente zal kosten. Maar laat niet toe dat het betalen van studieleningen boven het minimum een ​​prioriteit is boven het opbouwen van uw nood- of “regenachtige dag” -besparingen . Als u spaargeld op de bank heeft, kunt u voorkomen dat u uw creditcardschuld hoeft bij te dragen als er onverwachte kosten opduiken.

Er is altijd een balans tussen het beheren van schulden en het opbouwen van uw spaargeld. Pak eerst studieleningen en hoge renteschulden aan, want dat kost je geld aan rente en ga vanaf daar. Zorg ervoor dat u geen betalingen mist, ook al is dit slechts het minimum.

Het missen van een betaling kan een grote impact hebben op uw kredietscore. Als uw geldschieter automatische elektronische betaling aanbiedt, overweeg dan om maandelijkse of tweewekelijkse betalingen in te stellen om rechtstreeks van uw bankrekening te komen. Stel op zijn minst bankwaarschuwingen in om u te laten weten wanneer een vervaldatum nadert.

Automatiseer uw spaarplan

De beste manier om te beginnen met sparen en er een gewoonte van te maken, is door een automatisch spaarplan op te stellen. Als u automatisch een bepaald bedrag apart zet van elk salaris, kunt u dit niet vergeten. Bovendien, als het geld automatisch is gespaard, zult u het, na een paar salarisstroken, niet eens missen, maar het zal er zijn als u het nodig heeft. Voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen en onkosten maakt deel uit van een verantwoordelijke volwassene. 

Een spaarrekening met hoog rendement is een optie; een geldmarktaccount of een cd-account is een ander. Denk er bij het vergelijken van spaaropties aan om te controleren welk rentetarief u kunt verdienen, evenals de kosten en minimale stortingsvereisten.

Bedenk ook hoe toegankelijk het geld is. Een spaarrekening met een hoog rendement maakt bijvoorbeeld maximaal zes opnames per maand mogelijk, maar voor een CD-account moet u wachten tot de CD volwassen is om spaargeld zonder boete op te nemen.

Begin met sparen voor pensioen

Als je bent zoals de meeste jonge mensen die in je eerste baan beginnen, lijkt de gedachte aan pensioen een eeuwigheid verder. Hoewel het misschien waar is dat u 40 jaar of meer tot uw pensionering heeft, wacht niet om te beginnen met sparen. Zelfs een heel klein bedrag kan beginnen op te tellen dankzij het effect van samengestelde rente.

Neem contact op met uw werkgever om te zien of zij een pensioenplan aanbieden, zoals een 401k-plan. Veel bedrijven bieden zelfs een matchingsprogramma aan waarbij je in wezen gratis geld kunt krijgen door jezelf te sparen.

Als uw werkgever geen pensioenregeling sponsort, kunt u het beste een IRA- of individuele pensioenrekening openen. Er zijn grenzen aan wat u jaarlijks kunt bijdragen, maar elk beetje helpt. En er is een duidelijk voordeel om te sparen in de twintig. Hoe langer u moet sparen, hoe langer uw geld moet groeien door de kracht van samengestelde rente.

Mogelijk hebt u vragen over hoeveel u moet beginnen met besparen. Het typische antwoord is om zoveel mogelijk bij te dragen als je je kunt veroorloven, maar een goed startpunt is om optimaal te profiteren van elke match met werkgevers.

Als uw werkgever bijvoorbeeld een dollar biedt voor een dollarovereenkomst tot 3% van uw salaris, overweeg dan om minimaal 3 procent bij te dragen aan elk salaris. Zo maximaliseert u uw spaargeld door geen geld op tafel te laten liggen.

Beloon jezelf

Je hebt hard gewerkt om school af te maken en die geweldige baan binnen te halen, en je hebt je salaris zeker verdiend. Beloon jezelf als je ijverig bent en je budget opzet. Hoewel het verstandig is om uw geld in de begroting op te nemen, kan wrok beginnen op te bouwen als u al uw geld aan rekeningen en besparingen besteedt zonder dat u voor uzelf gratis uitgaven uitgeeft.

Voeg een categorie toe aan uw budget voor een ‘fonds’, dat is het bedrag dat u elke maand wilt reserveren voor discretionaire uitgaven aan leuke activiteiten, een speciaal nieuw paar schoenen of de premie voor bijvoorbeeld een nieuwe autobetaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *