Financieel

Top 10 financiële tips

Hoewel het een goede zaak is om het hele jaar door goede beslissingen te nemen om uw financiële situatie te verbeteren, vinden veel mensen het aan het begin van een nieuw jaar gemakkelijker. Ongeacht wanneer je begint, de basis blijft hetzelfde. Hier zijn 10 belangrijke tips om financieel vooruit te komen.

1. Krijg betaald wat je waard bent en geef minder uit dan je verdient

Het klinkt misschien eenvoudig, maar veel mensen worstelen met deze eerste regel. Zorg ervoor dat u weet wat uw baan op de markt waard is, door een evaluatie uit te voeren van uw vaardigheden, productiviteit, taken, bijdrage aan het bedrijf en het gangbare tarief, zowel binnen als buiten het bedrijf, voor wat u doet. Zelfs een onderbetaling van 1.000 per jaar kan een aanzienlijk cumulatief effect hebben in de loop van uw beroepsleven.

Het maakt niet uit hoeveel of hoe weinig u wordt betaald, u komt nooit vooruit als u meer uitgeeft dan u verdient. Vaak is het makkelijker om minder uit te geven dan om meer te verdienen, en een kleine kostenbesparing op een aantal gebieden kan besparingen opleveren. En het hoeft niet altijd grote opofferingen te zijn.

2. Blijf bij een budget

Een belangrijke stap die u moet overwegen wanneer u financieel vooruit wilt gaan, is budgetteren . Hoe weet u tenslotte waar uw geld naartoe gaat als u niet budgetteren? Hoe kunt u uitgaven- en besparingsdoelen stellen als u niet weet waar uw geld naartoe gaat? U moet een budget opstellen, of u nu duizenden of honderdduizenden dollars per jaar verdient.

3. Betaal creditcardschulden af

Creditcardschuld is het belangrijkste obstakel om financieel vooruit te komen. Die kleine stukjes plastic zijn zo handig in gebruik en het is zo gemakkelijk om te vergeten dat we met echt geld te maken hebben als we ze uitkopen om een ​​aankoop te betalen, groot of klein. Ondanks onze goede voornemens om het saldo snel af te betalen, is de realiteit dat we dat vaak niet doen, en uiteindelijk veel meer betalen voor dingen dan we zouden hebben betaald als we contant hadden gebruikt.

4. Draag bij aan een pensioenplan

Als uw werkgever een 401 (k) -plan (of een ander type door de werkgever gesponsord pensioenspaarprogramma ) aanbiedt , moet u overwegen eraan bij te dragen als u het zich kunt veroorloven. Vaak, met 401 (k) -plannen , zal uw werkgever hetzelfde bedrag bijdragen dat u tot een bepaald percentage op uw rekening stort. Dit wordt vaak een ‘werkgeversmatch’ genoemd. Als uw werkgever geen pensioenplan aanbiedt , overweeg dan een IRA.

5. Heb een spaarplan

Je hebt het eerder gehoord: betaal eerst jezelf. Als u wacht tot u aan al uw andere financiële verplichtingen heeft voldaan voordat u ziet wat er nog over is om te sparen, is de kans groot dat u nooit een gezonde spaarrekening of investeringen zult hebben . Besluit om minimaal 5% tot 10% van je salaris opzij te zetten voor sparen voordat je je rekeningen gaat betalen. Beter nog, laat geld automatisch van uw salaris afboeken en op een aparte rekening storten.

6. Investeer

Als u bijdraagt ​​aan een pensioenplan en een spaarrekening en het u nog steeds lukt om wat geld in andere investeringen te steken , des te beter.

7. Maximaliseer uw arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden zoals een 401 (k) -plan, flexibele uitgavenrekeningen , medische en tandartsverzekeringen , enz., Zijn veel geld waard. Zorg ervoor dat u de uwe maximaliseert en profiteert van degenen die u geld kunnen besparen door belastingen of contante uitgaven te verlagen.

8. Bekijk uw verzekeringsdekkingen

Er worden te veel mensen overgehaald om te veel te betalen voor levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen , of het nu gaat om het toevoegen van deze dekkingen aan autoleningen , het kopen van levensverzekeringspolissen wanneer de duur van het leven zinvoller is, of het kopen van levensverzekeringen wanneer u geen personen ten laste heeft. Aan de andere kant is het belangrijk dat u voldoende verzekerd bent om uw gezinsleden en inkomen te beschermen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid.

9. Werk uw testament bij

In 2019 had slechts 40% van de Amerikanen een testament. Als u personen ten laste heeft, ongeacht hoe weinig of hoeveel u bezit, heeft u een testament nodig. Als uw situatie niet te ingewikkeld is, kunt u zelfs uw eigen software gebruiken met software. Overweeg een testament te schrijven om uw dierbaren beter te beschermen .

10. Houd goede gegevens bij

Als u niet voorzichtig bent met het bijhouden van grondige gegevens, claimt u waarschijnlijk niet al uw toegestane aftrekposten en tegoeden voor inkomstenbelasting . Stel nu een systeem op en gebruik het het hele jaar door. Het is veel gemakkelijker dan door elkaar te gooien om tijdens belastingtijd alles te vinden, alleen om items te missen die u mogelijk geld hebben bespaard.

Inchecken

Hoe gaat het met de bovenstaande checklist? Als je niet ten minste zes van de tien doet, overweeg dan om verbeteringen aan te brengen. Kies een gebied tegelijk en stel een doel om alle 10 in uw levensstijl op te nemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *