Uncategorized

Dus hoe werkt ICO?

Allereerst hebben we een stel jongens nodig met een cool idee op de een of andere manier verbonden met een blockchain. Bijvoorbeeld een startup waarmee u een genetisch gemodificeerde boom kunt kopen en wanneer deze zal groeien, zal uw naam op de bladeren staan ​​voor een Bitcoin . Klinkt behoorlijk gek, maar ik heb veel vreemdere ideeën gehoord die in een succesvol bedrijf zijn veranderd.

Deze jongens starten een marketingcampagne en nodigen iedereen uit om tokens te kopen.

Wat is een ICO-token?

Geen raceauto of schoen. Het lijkt misschien wel veel op Monopoly. Je koopt en verkoopt iets dat niet echt bestaat, maar iemand wint en iemand verliest.

Het ICO-token betekent in feite uw bijdrage aan de startup-investering. Hoe meer geld je geeft, hoe meer tokens je ervoor terugkrijgt. Met de tokens kunt u toekomstige bedrijfsdiensten kopen of gewoon tokens verkopen.

Maar waarom zou u het geld geven als u geen deel van het bedrijf bezit zoals het werkt bij IPO? Juist, niemand zal dat doen. Daarom heb je een slim contract.

Wat is een ICO Smart Contract?

De jongens met rare genetische bomen moeten de investeerders iets waardigs beloven. Het kan een gratis boom zijn voor uw vrouw, twee procent van de toekomstige bedrijfsinkomsten of enige andere waarde of dienst. In dit geval kan er zeker geld aan bomen groeien.

Het slimme contract is eigenlijk een overeenkomst tussen het ICO-uitgevende bedrijf en de tokenhouder. Het is een code die ervoor zorgt dat een bepaald ‘dan’ gebeurt als een bepaald ‘als’ is gebeurd. Zo kan bijvoorbeeld worden gezegd dat iedereen die vóór 2020 het token ‘de genetische boom’ heeft gekocht, het voor een vaste prijs kan verkopen. Als een houder het token opstuurt, wordt de prijs automatisch aangepast.

Hoe maak je een slim contract aan?

De meeste van hen worden nog steeds gemaakt op het Ethereum-platform (het eerste slimme contract werd uitgegeven door de platformontwikkelaar, Vitalik Buterin ). Maar er zijn meer, zoals Confideal , ChainLink , BlockCAT en anderen. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Je kunt er hier over lezen.

Dus waarom zou men moeten investeren in ICO-tokens?

  1. Men kan in de toekomst een aantal voordelen behalen volgens het slimme contract.
  2. De prijs van de tokens kan snel stijgen, dus u kunt op tijd geld kopen en verkopen. Dit deel is vrij gelijkaardig aan de reguliere beurs.

Lees meer: Moet ik investeren in een ICO

Ok, we hebben het, het is een op Bitcoin geïnspireerde effectenbeurs. Ik kan investeren in rare bomen in plaats van Apple of Intel. Wat is er aan de hand?

Hoe niet te vallen voor een zwendel-ICO?

Dat is een heel goede vraag. Er is iets belangrijks te vermelden: iedereen liegt (speciale dank aan Dr. House voor de perfecte quote). Er zijn goeden en er zijn minder goeden. Een start-up genaamd Condido heeft $ 375.000 opgehaald en verdween met het geld. Hun website is verwijderd en niemand kan de oprichters vinden. Nou, ouderwetse inbrekers moesten naar de dichtstbijzijnde bank rijden met een grappige panty op hun gezicht. Tegenwoordig kun je hetzelfde doen zonder je huis te verlaten.

Wat is Pre-ICO?

Hey wacht. Er is nog iets dat ik ben vergeten – eigenlijk kun je de tokens kopen voor de ICO. Waarom vraag je dat? Het is een cryptowereld, weet je, alles is mogelijk. Niets is echt, volg het witte konijn, Neo.

Soms heeft een bedrijf zelfs geld nodig voor de ICO zelf (reclame enz.). In dat geval kunnen ze ‘verkoop voor verkoop’ uitspreken. De prijs van een token voor de voorverkoop is goedkoper, dus het kan een zeer goede deal zijn. Het is meestal erg beperkt en kan letterlijk binnen enkele seconden worden voltooid. Dus als u in de voorverkoop wilt kopen, moet u de komende evenementen altijd controleren.

Pre-sales ziet er misschien uit als een laaghangend fruit, maar het is niet gemakkelijk haalbaar. De populaire praktijk is om de voorverkoop uit te voeren voor een beperkt aantal investeerders, die de rol van business angels op zich nemen. Dus een startup kan het geld dat is opgehaald met de pre-ICO gebruiken om veel meer geld te krijgen met de ICO zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *