Uncategorized

Ripple Vs. Bitcoin: belangrijkste verschillen

Cryptocurrencies en Blockchain zijn een integraal onderdeel van ons moderne leven en mensen raken vaak verdwaald in de verscheidenheid aan digitale valuta’s die op de markt beschikbaar zijn. De meest bekende cryptocurrency is nog steeds Bitcoin . Ripple wint echter steeds meer aan populariteit bij fans van cryptocurrency en investeerders over de hele wereld. Dus, wat is het belangrijkste verschil tussen Ripple en Bitcoin en wat zijn hun voor- en nadelen? Laten we ze allemaal in meer detail bekijken.

De doelstellingen van ontwikkeling

Bitcoin is ontwikkeld als een digitale valuta met als doel te betalen voor diensten en goederen. Ripple is op zijn beurt gemaakt voor banken en betalingsnetwerken als betalingsregeling, geldoverdrachtsysteem en valuta wisselen. Het belangrijkste idee van Ripple was om een ​​systeem van directe overboekingen van activa in realtime te creëren dat goedkoper, transparanter en veiliger zou zijn dan de bestaande betalingsmethoden, zoals SWIFT-betalingen.

Wie zijn de ontwikkelaars?

Bitcoin wordt onderhouden door een groep enthousiaste ontwikkelaars. Het is een gedecentraliseerd systeem en wordt niet beheerd door een bank, overheid of derde partij. Het is gemaakt door een mysterieuze persoon of een groep mensen genaamd Satoshi Nakamoto . Ripple is echter ontwikkeld door een officieel bedrijf met vastgestelde doelen en investeerders genaamd het Ripple-bedrijf, opgericht in 2012. In de jaren 2015 – 2016 had het Ripple-bedrijf kantoren in Australië, Luxemburg en het VK.

echnologieën

Bitcoin is een op Blockchain gebaseerde valuta die mining gebruikt, en Ripple gebruikt een iteratief consensusgrootboek en valideert het servernetwerk samen met XRP cryptocurrency-tokens .

Het Ripple-netwerk wordt beheerd door een reeks onafhankelijke servers die hun transactierecords constant vergelijken. Elke seconde wordt een nieuw grootboek van Ripple gemaakt.

Mining beloningen

Ripple is helemaal niet ontworpen om te worden gedolven . Daarom verschillen deze twee valuta’s erg van elkaar. Miners van Bitcoin krijgen meestal een beloning in de vorm van nieuwe Bitcoin.

XRP-tokens voor een bedrag van 100 miljard zijn aanvankelijk voorgemijnd en slechts 38 miljard zijn op de markt verkrijgbaar, de rest bevindt zich in Ripple-laboratoria en kan periodiek worden vrijgegeven.

Bitcoin wordt helemaal niet voorgemijnd en het maximale aanbod is slechts 21 mln.

Uitgifte van munten

Bitcoins zijn over de hele wereld verspreid. 60 procent van de XRP-tokens is eigendom van Ripple. De prijs van Ripple is erg klein in vergelijking met de prijs van Bitcoin .

Transactiesnelheid

Bevestiging van Bitcoin-transacties duurt gemiddeld 10 minuten, terwijl XRP-transactiebevestigingen 5 seconden duren.

Verschil in gebruik

Bitcoin wordt gebruikt in de hoedanigheid van geld. Het doel van Ripple is om het te gebruiken voor andere valuta’s of grondstoffenoverdracht zoals olie of goud via het netwerk.

Het Ripple-netwerk is een volledig gedecentraliseerde valutawissel, terwijl Bitcoin gecentraliseerde valuta omvat. Het betekent dat het de bedoeling is dat gebruikers XRP inwisselen voor USD; dat is mogelijk binnen Ripple netwerk zonder tussenpersonen of derden.

Dus als iemand zijn XRP voor USD wil verkopen, kunnen ze dat binnen het netwerk doen zonder een derde partij nodig te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *